Åsens köttlådor

På Åsens by producerar vi nöt-och lammkött i liten skala och med stor omtanke. Djuren växer upp i en naturlig och långsam miljö, går i stora och kuperade hagar och äter enbart obesprutat gräs som ger ett smakrikt örtkryddat kött av högsta kvalitet. Köttet säljer vi i form av köttlådor, som detaljer och förädlade produkter i Handelsboden och som tillagade måltider i Åsens skafferi och servering.

Vi säljer vanligtvis nöt- och lammlådor två gånger per år, vår och höst. Köttet är vakuumförpackat och märkt och hämtas hos oss angiven dag.

  • Lammlåda (cirka 17 kg). styckdetajer som lammstek med ben, kotletter, sadel och bog.
  • Hel nötlåda (cirka 25 kg): nötfärs och styckdetaljer som entrecote, fransyska, ryggbiff, bog, högrev och rull
  • Halv nötlåda (cirka 12 kg): nötfärs och styckdetaljer

Extra detaljer och färs går oftast att köpa till, ange önskemål i din bokning.

 

Köttlådor höst 2022

Under hösten erbjuder vi lammlådor på cirka 17 kg. Lådorna innehåller styckdetaljer som ben, koteletter, sadel och bog. Extra detaljer går att köpa till, ange önskemål i anmälan.

Utlämning

Utlämning av köttlådor kommer att ske vid två fasta tillfällen här på Åsens by. Vid utlämning får du reda den exakta vikten på den låda du har beställt och om extra detaljer finns för försäljning. Har du inte möjlighet att hämta din köttlåda under angiven dag kan vi frysa ned köttet och förvara det till överenskommen dag mot hanteringsavgift.

Betalning

Du betalar din låda med Swish eller kort när du hämtar den eller så skickar vi en faktura.

Beställning

För att förboka din köttlåda fyll i formuläret. Vi återkopplar sedan på mail eller telefon och meddelar utlämningsdag.

8 + 15 =