Åsens köttlådor

På Åsens by producerar vi nöt-och lammkött i liten skala och med stor omtanke. Djuren växer upp i en naturlig och långsam miljö, går i stora och kuperade hagar och äter enbart obesprutat gräs som ger ett smakrikt örtkryddat kött av högsta kvalitet. Köttet säljer vi i form av köttlådor, som detaljer och förädlade produkter i Handelsboden och som tillagade måltider i Åsens skafferi och servering.

Förboka din köttlåda av naturbeteskött

Vi säljer vanligtvis nöt- och lammlådor två gånger per år, vår och höst. Köttet är vakuumförpackat och märkt och hämtas hos oss angiven dag. För att förboka din köttlåda kontakta oss på 036-830 55 eller maila till inf0@asensby.com

Exempel på lådor:

  • Lammlåda (cirka 17 kg). styckdetajer som lammstek med ben, kotletter, sadel och bog.
  • Hel nötlåda (cirka 25 kg): nötfärs och styckdetaljer som entrecote, fransyska, ryggbiff, bog, högrev och rull
  • Halv nötlåda (cirka 12 kg): nötfärs och styckdetaljer 

Extra detaljer och färs går oftast att köpa till.

 

    Åsens lantraser

    Djuren på Åsens by är ett viktigt inslag i byn och är alla av gammelsvenska lantraser som idag mer eller mindre är utrotningshotade. Besättningarna är relativt små, hagarna stora och kuperade och här får djuren leva och växa upp i en naturlig miljö. De håller landskapet öppet, ger gödsel till jordbruket och glädje till besökarna.