Åsens köttlådor

På Åsens by producerar vi nöt-och lammkött i liten skala och med stor omtanke. Djuren växer upp i en naturlig och långsam miljö, går i stora och kuperade hagar och äter enbart obesprutat gräs som ger ett smakrikt örtkryddat kött av högsta kvalitet. Köttet säljer vi i form av köttlådor, som detaljer och förädlade produkter i Handelsboden och som tillagade måltider i Åsens skafferi och servering.

Förboka din köttlåda av naturbeteskött

Vi säljer vanligtvis nöt- och lammlådor två gånger per år, vår och höst. Köttet är vakuumförpackat och märkt och hämtas hos oss angiven dag. För att förboka din köttlåda kontakta oss på 036-830 55 vardagar kl. 8-14 eller maila till inf0@asensby.com

Exempel på lådor:

  • Lammlåda (cirka 17 kg). styckdetajer som lammstek med ben, kotletter, sadel och bog.
  • Hel nötlåda (cirka 25 kg): nötfärs och styckdetaljer som entrecote, fransyska, ryggbiff, bog, högrev och rull
  • Halv nötlåda (cirka 12 kg): nötfärs och styckdetaljer
  • Extra detaljer och färs går oftast att köpa till.

Nötlåda höst 2022

Under vecka 44 får vi hem höstens leverans av Rödkullalådor. Köttet har en  fetthalt på cirka 10% och är hängmörat i 14 dagar, vakuumförpackat och märkt.

Stora lådan cirka 25 kg SLUTSÅLD
Hälften färs och hälften detaljer (nötrulle, ryggbiff, entrecôte, innanlår, ytterligare, fransyska, rostas/rostbiff, högrev, flankstek, filé). 178 kr/kg

Lilla lådan cirka 10-12 kg
Hälften färs och hälften detaljer som exempelvis högrev, ryggbiff, fransyska och ytterlår. 190 kr/kg

Färslådan cirka 10 kg. 700-800 g/förpackning. 129 kr/kg SLUTSÅLD

Färs och detaljer kan även köpas separat

Boka

För att boka nötlåda maila till info@asensby.com eller ring oss på 036-83055 vardagar kl. 8-14.

Leverans

Du hämtar din låda här på Åsens by under vecka 44 Har du inte möjlighet att hämta din köttlåda under nästa vecka kan vi frysa ned köttet och förvara det till överenskommen dag mot hanteringsavgift.

Betalning

Du betalar din låda med Swish eller kort när du hämtar den eller så skickar vi en faktura.

Lammlåda höst 2022

Under vecka 38 får vi hem höstens leverans av lammlådor. Lådorna innehåller styckdetaljer som lammstek med ben, kotletter, sadel och bog. Köttet är vakuumförpackat och märkt.

Hel låda cirka 7-10 kg
Halv låda cirka 3-5 kg
Pris: 170 kr/kg

Boka

För att boka lammlåda maila till info@asensby.com eller ring oss på 036-83055 vardagar kl. 8-14.

Leverans

Du hämtar din låda här på Åsens by under vecka 38. Har du inte möjlighet att hämta din köttlåda under nästa vecka kan vi frysa ned köttet och förvara det till överenskommen dag mot hanteringsavgift.

Betalning

Du betalar din låda med Swish eller kort när du hämtar den eller så skickar vi en faktura.

 

Åsens lantraser

Djuren på Åsens by är ett viktigt inslag i byn och är alla av gammelsvenska lantraser som idag mer eller mindre är utrotningshotade. Besättningarna är relativt små, hagarna stora och kuperade och här får djuren leva och växa upp i en naturlig miljö. De håller landskapet öppet, ger gödsel till jordbruket och glädje till besökarna.