Bröllop på Åsens by

Att gifta sig är en stor händelse i livet och här på kulturreservatet Åsens by har lyckligt förälskade firat bröllopsfest i över 20 år. Här kan ni hitta en fantastisk plats för er vigselakt, arrangera bröllopsfesten på Teklas loge och inhysa långväga gäster i småländska röda stugor.Vi har samlat allt som kan vara bra att veta i en pdf och ni är självklart välkomna ut för att titta på lokalerna och omgivningen. Bestämmer ni er för att fira hos oss ses vi här på plats och går tillsammans igenom dagen och spikar de sista detaljerna.

Bokningar 2023

Nu är bokningen för 2023 öppen. Logen är oisolerad och vi rekommenderar fester här från mitten av maj till slutet av augusti. Logen är inte bokningsbar vecka 25-32. För att boka kontakta oss på 036-830 55 eller info@asensby.com. Läs gärna igenom informationen (pdf) innan!

 

Bröllopsbokningar 2024

Bokningen för 2024 öppnar under mars 2024.  Vi har dessvärre inte möjlighet att hantera förhandbokningar innan dess utan ber om tålamod och att ni håller utkik här på hemsidan!

Teklas loge

Teklas loge är en vacker festlokal öppen upp till nock och med plats för 100 sittande gäster. Logen är oisolerad men här finns två luftvärmepumpar som ger skön underhållsvärme och vi rekommenderar fester här från mitten av maj till slutet av augusti. Du hyr alltid logen från fredag till och med söndag. 

Festmaten på Åsen

Här i byn tar vi i första hand om det våra egna skördar ger och det vi inte odlar själva köper vi i största möjliga mån av grannar och närliggande lokala matproducenter. Vi lagar allt mat från grunden med en stor dos av kärlek och omtanke. Du kan välja att köpa mat av oss, ta med egen eller välja annan catering. 

Boende

Fyra av byns rödmålade stugor är omgjorda för gäster. Här finns totalt 38 bäddar (22 bäddar och 16 extrabäddar). Alla stugor har WiFi och eget kök, dusch och wc. Du kan boka ett hus, flera hus eller bara några få rum och vi har också plats för ett mindre antal husbilar eller husvagnar. 

Fotograf Ida Segersson och Emma Ivarsson