Konferens

Hos oss kan ni mötas i en unik och historisk miljö. Vi tar bara emot ett konferenssällskap åt gången, serverar mat tillagad på byns och närområdets råvaror och erbjuder naturnära aktiviteter.

Enkelhet och sundhet

Under många år odlade och framställde man all sin mat på Åsens by själva och gårdarna var nästintill självförsörjande. Det var ett hårt arbete och hela familjen hjälpte till, och när det inte räckte till fick man god hjälp av vänner och grannar. Att arbeta tillsammans var att överleva.

Precis som då så präglas livet i byn av enkelhet, sundhet och samarbete. Än idag odlas det på Åsens åkrar och köttet som serveras kommer uteslutande från gårdens egna djur. Husen är i sin all enkelhet funktionella och har alla sin unika historia och vi samarbetar med lokala matproducenter och eventaktörer för att kunna ge en genuin helhetsupplevelse.

Här finns:

  • En unik historisk miljö
  • Charmigt boende i stugor eller rum
  • Naturnära aktiviteter
  • Vandringsleder för rekreation eller träning
  • Grillplatser för utomhusmatlagning
  • Flexibel personal som gärna syr ihop paket efter önskemål

Våra konferenslokaler

Hos är ni bara ett sällskap åt gången, mer än så tycker inte vi att det ska vara. Dels för att ni ska kunna arbeta ostört och njuta av den unika miljön, dels för att vi ska kunna fokusera på er fullt ut. Vi har två kompletta konferenslokaler och flera mindre grupprum runtom i byns hus.

Teklas loge

En festlokal för event under sommarhalvåret som rymmer 100 deltagare. Passar utmärkt för större kickoffer och företagsevent.

Svinhuset

Svinhuset rymmer 45 gäster och passar utmärkt för lednings- och styrelsemöten eller mindre grupper.

Maten på Åsen

Vår meny är fast förankrad i den småländska myllan. Vi lagar all mat från grunden och våra maträtter och bakverk utgår från de råvaror som producerades här på Åsens by eller i närområdet. Vi häller gärna upp lokalproducerad alkoholfri dricka i glasen, övrig dryck tar ni med själva.

Boendet

Åsens by har varit boplats för människor under mer än 600 år. Här har varje hus sin egen historia och bär spår av invånarna. Idag går det att bo i fyra av byns dryga tjugo hus.

Här finns:

  • 4 stugor och totalt 9 rum
  • 22 bäddar + 4 extrabäddar

Aktiviteter

I byn finns vandringsleder för rekreation eller träning och vi samarbetar med flera lokala eventaktörer. Kontakta oss för förslag eller välj ur våra ordinarie erbjudande. 

Boka

För att konferens kontakta oss på 036-830 55 eller info@asensby.com