Mat & skafferi

Det småländska måltidsarvet präglas av sundhet och enkelhet med fokus på råvarorna. Menyn styrs av årstid och tillgång som den alltid har gjort, långt innan begrepp som närodlat och hållbarhet blev ledord. En del av det vi och våra lokala leverantörer producerar kan du också köpa med hem från Handelsboden. 

Gårdskaféet ligger i  Södergårdens ladugård och här finns många detaljer från den gamla ladugården kvar. Högresta gäster huka sig för de i gamla takbjälkarna och längre in lokalen finns delar av det gamla tröskverket kvar. Utanför finns uteservering och det finns också picknikkorgar att låna för den som vill äta ute i det fria. 

Gruppbokningar

Är ni ett sällskap på minst 10 personer erbjuder vi olika måltidsarrangemang och öppnar gärna upp utanför ordinarie öppettider. Kontakta oss för mer information.

Hållbara råvaror 

Precis som förr använder vi i första hand det vi själva odlar och byter till oss det vi behöver från gårdar och småskaliga matproducenter i närheten (idag mot pengar för att inte förarga). Vi använder främst kött från våra egna naturbetande lantrasdjur, mjölk till ostkakan hämtar vi på en närliggande gård och bär och grönsaker kommer från de frodiga Vätterbranterna. 

Våra egna produkter

Här på Åsens by tar vi stolthet i att erbjuda våra egna produkter, med allt från fröer, must, ostkaka och köttlådor fyllda med färska och närproducerade delikatesser.