Vandringar & Turer

Här väntar en kultur- och naturupplevelse utöver det vanliga. Följ med på en historisk byvandring, ge dig ut på egen upptäcksfärd i utmarken eller lyssna till berättelser om byn platser genom Teklas rundtur. Låt varje steg landa och känn historiens vingslag genom luften.

Vandringsleder

Byns vandringsleder tar dig med ut i ett naturområde med lång historia. Här har Åsens tidigare invånare hämtat ved och släppt sina djur på bete. Marken har sedan vuxit igen till en blandskog där flera sällsynta växt- och djurarter nu växer och där en del är skyddad som naturreservat.

Temavandringar 

Här finns olika guidade utflykter och temavandringar att välja mellan. Följ med på en historisk vandring genom byn, på safari ut bland svenska utrotningshotade lantraser eller utforska det unika kulturlandskapet med alla dess historiska platser. 

Teklas rundtur

Teklas rundtur tar dig med på en tidsresa till tidigt 1900-tal. Turen består av elva skyltar med QR-koder som är placerade runtom i byn. När du skannar koden med din mobil kommer du kunna lyssna på eller läsa en berättelse om hur människorna på Åsens levde och arbetade vid sekelskiftets början.