Besök | Mat & skafferi | Handelsbod | Saker att göra | Grupper & skolor

Grupper & skolor

För skolklasser, studiebesök, bussresor och andra typer av gruppbesök öppnar vi gärna upp utanför ordinarie öppettider.  

Bokade grupper

För förbokade grupper om minst 10 personer öppnar vi gärna upp kafé och handelsbod utanför ordinarie öppettider. Vi erbjuder olika måltidsarrangemang och ni kan välja mellan att ströva fritt i reservatet eller komplettera ert besök med någon av våra guidade vandringar eller välja att få en presentation i sittande miljö.

Skolresa

Under ett besök hos oss kommer eleverna få kunskap om hur det var att leva i en småländsk by för hundra år sedan, lära sig om de utrotningshotade svenska lantraserna som under sommarhalvåret finns i byn och hur vårt sätt att leva idag påverkar naturen.

Vi börjar dagen med att ta på tidsenliga kläder och delar sedan upp klassen i mindre grupper som turas om att gå en guidad turen genom byn och följa med djurskötaren för att träffa gårdens utrotningshotade djur. Det kommer finnas tid för egna aktiviteter, lek eller om ni vill fördjupa er inom ett särskilt område. Vi rekommenderar att ni kommer vid 9-tiden och lämnar efter lunch och tar själva med fika och mat. Vill ni grilla så ordnar vi med en grill och önskas glass så öppnar vi gärna upp handelsboden. Programmet passar barn i förskoleklass upp till årskurs 4 och kostar 1800 kr/klass (max 30 elever).

Boka

För att boka en grupp- eller skolresa kontakta oss på 036-830 55 eller info@asensby.com