Under den här kursen får du följa ullens väg från det att den är klippt till att själv skapa genom att tova eller spinna. 

Du kommer lära dig att ta tillvara på den klippta fårullen genom att sortera och tvätta, tesa och karda och till sista skapa något att ta med hem. Vi kan tova tofflor, vantar, ljuslykta, sittdyna eller annat och för den som vill prova på att spinna finns möjlighet att göra det. Vi kommer att jobba med ull från fåren i byn men det går självklart att ta med ull från egna får. 

Tid & datum

  • Måndag 8 april kl. 17.30-20.00 (sortera och tvätta)
  • Måndag 15 april kl. 17.30-20.00 (tesa och karda)
  • Måndag 22 april kl. 17.30-20.00 (tova och spinna)

I kursen ingår

  • Fika på hembakat fikabröd
  • Ull från Åsens by lantraser, Dala pälsfår eller Gutefår

Kostnad: 1250 kr 

Ledare
Kursledare är Anna Pettersson, hantverkare och odlare på gården Tingshall.

”Mitt intresse för ull började för många år sen, när jag av misstag lyckats köpa en angorakanin. Den var man tvungen att klippa och man fick massa ull. Anmälde mig till en spinnkurs och lärde mig spinna garn. Många av kursdeltagarna var duktiga på att tova och vi fortsatte med en kurs i det med. Sedan åtta år tillbaka har jag egna får och spinner och tovar deras ull. Håller i kurser i spinning och tovning. Välkomna!” /Anna 

Frågor?
För frågor kursens innehåll och upplägg, kontakta Anna på 073-413 21 20 eller snytadiva@gmail.com

Anmäl dig
Anmäl dig på info@asensby.com eller 036-830 55. Ange namn, telefonnummer, e-post och ev. specialkost. Betalning sker på plats.

 

Boka boende

För dig som vill stanna övernatt finns det möjlighet att boka rum på vandrarhemmet. Du bokar och betalar  själv ditt boende.

Djuren på Åsens by

Djuren som finns här på Åsens by är svenska lantraser som idag är mer eller mindre utrotningshotade. Djuren kommer till byn på vårkanten då väder och beten är tillräckligt bra och är sedan på plats fram till hösten då de stallas in hos vår djurskötare. Genom att samarbeta med lantrasföreningar och vara anslutna till genbank hjälper vi till att bevara raserna för framtiden.