Åsens skafferi & servering

I Södergårdens ladugård ligger gårdscaféet Åsens skafferi & servering. Många detaljer från den gamla ladugården finns fortfarande kvar. Högresta gäster får huka sig för de i gamla takbjälkarna och längre in lokalen finns delat av det gamla tröskverket kvar och påminner om en svunnen tid.

På menyn

Vår meny är fast förankrad i den småländska myllan och här hittar du hembakat kaffebröd, matiga smörgåsar och lättare lunchrätter (på fredagar i september enbart fikabröd). Vi lagar all mat från grunden och våra maträtter och bakverk utgår i största möjliga mån från de råvaror som produceras i säsong här på Åsens by eller i närområdet. 

Allergier och specialkost

Allt vi bakar och tillagar sker i samma lokal och vi kan därför inte garantera att det är helt fritt från exempelvis gluten eller mjölkprotein. Önskar du specialkost, har allergener eller frågor kring maten inför ditt besök är du välkommen att kontakta oss.

Betalning

Det går bra att betala med både kort, kontanter och Swish.

Gårdsbutik

Mycket av det som vi tillagar kan du köpa med hem. Varorna finns i Handelsboden där du också kan förboka köttlådor eller köpa detaljer av gårdens naturbetande kor och får.

Förbokade sällskap

För lite större sällskap, minst 10 personer, erbjuder vi måltidsarrangemang året om. Läs mer här.