Åk häst och vagn

Ta med familj och vänner på en oförglömlig tur med häst och vagn längs krokiga grusvägar i ett typiskt småländskt landskap.

Turen går genom djup granskog, böljande ängar och åkrar där sten för sten burits bort för hand och där hästar en gång arbetade året runt tillsammans med gårdsfolket. Vagnen dras idag av ståtliga ardennerhästar som annars just jobbar i jordbruket här i byn. På vagnen finns det plats för 8 vuxna och vi ordnar gärna en picknickkorg till färden.

För att boka hästskjuts kontakta kusk Andreas Damberg på 073-995 90 67 eller damberg.hovslageri@outlook.com. För att boka picknickkorg kontakta oss på Åsen på 036-830 55 eller info@asensby.com.

Pris: 625 kr/timma, efterföljande timmar 500 kr/timma*

*Gäller under högsäsong då hästarna betar i byns hagar. För övrig tid på året och bröllopskörningar kontakta Andreas för prisförslag

Hästskjuts – korta turen

Under sommarhalvåret kan du åka en lite kortare tur med häst och vagn på skogsvägarna runt Åsens by. Om vädret tillåter tar de med dig ut på en tur följande tider:

  • JULI: Tider för 2024 kommer 
  • AKTIVITESDAGAR: Vi erbjuder oftast hästskjuts under våra aktivitetsdagar, du hittar alla våra evenemang här 

*Häst och kusk tar  paus någon gång under dagen.

Turen tar cirka 15 minuter och biljett köper du direkt av kusk med Swish eller i Handelsboden (går ej att förboka). Pris: 40 kr för vuxna, 20 kr för barn. Tänk på att hålla avstånd och gå inte på vagnen förrän kusken hälsar er välkomna upp!