Välkommen på en heldagskurs där du får lära dig att bygga en småländsk gärdesgård på traditionellt vis.

Här på Åsens by har vi drygt tre kilometer gärdsgård och varje år restaurerats delar av den, ett hantverk och arbete som pågått över hundra år. Under den här dagen får du lära dig hur vi gör. Vi börjar dagen med en teoridel inomhus där vi går igenom grunderna och vilket virke som är lämpligt. Väl ute övar vi på de olika momenten och sätter tillsammans upp en gärdesgård. 

När: Fredag 24 maj kl. 8-16.30

I kursen ingår

  • Teori
  • Praktisk kunskap
  • Förmiddagsfika
  • Lunch 
  • Eftermiddagsfika

Kostnad: 2450 kr (max 9 deltagare)

Kursledare
Kursledare är Roger Lundgren från Scandinavian Woodcraft som inte bara hjälpt oss på Åsens by att bygga gärdesgård utan också knuttimrar, håller motorsågsutbildningar och erbjuder skogliga konsulttjänster.

En gång bodde jag i en liten röd stuga med vita knutar där det saknades en gärdsgård. Jag fick då lära mig hantverket av en 90 år gammal man som byggt mycket gärdsgård under sitt liv. Sedan kunde jag själv färdigställa en traditionell Smålandsgärdsgård runt torpet. Det är mer än 25 år sedan nu och 1999 startade jag min firma och har hållit på med gärdsgårdsbyggnation som en del av min verksamhet sedan dess.  Jag älskar att lära ut och dela med mig av kunskap och erfarenhet som jag  samlat på mig. Väl mött och varmt välkomna!

/Roger

Anmäl dig
Anmäl dig på info@asensby.com eller 036-830 55. Ange namn, telefonnummer, e-post och ev. specialkost. Betalning sker på plats.

Boka boende

För dig som vill stanna övernatt finns det möjlighet att bo på vårt vandrarhem. Du bokar och betalar  själv ditt boende.