Frukost med långsamhetens lov

Efter en första kopp kaffe går rutten längst hagar och marker till ackompanjemang av fågelkvitter och binas surr. Kaniner, får, kor och grisar ska skötas om och fodras och vi samlar in ägg hos hönsen. Sedan är det äntligen dags för en ljuvlig, lantlig frukost med råvaror från Åsens och Småland.

Livet i byn vid sekelskiftet var hårt och arbetsamt men sällan stressigt på det sätt som vi ofta upplever idag. Istället anpassade man sig efter årstidens rytm, dagarnas längd och djurens behov. Här får du börja dagen precis så som Åsens invånare gjorde förr, med morgonsysslor och djurtillsyn och till sist njuta en frukost framdukad i det fria med Åsens bröd, smör, ägg och honung. En ljuvlig frukost med smak av svunna tider och möjlighet till samvaro, stillhet och eftertanke – med långsamhetens lov.

Meny

Menyn varierar lite och anpassas efter säsong och tillgång på lokalt producerade råvaror. 

Boka en frukost att minnas

Frukost med långsamhetens lov kan bokas vardagar 1 juni-15 september och vi behöver din bokning senast 5 dagar före ankomst. Guidningen ges på svenska eller engelska. Det hela inleds kl 07.45 och pågår cirka 3 timmar. 

Pris: 385 kr/person (barn 3-12 år 250 kr). Max 10 personer, minsta avgift 2000 kr.

Välkommen att boka på 036-830 55 eller info@asensby.com