Åsens köttlådor

På Åsens by producerar vi nöt-och lammkött i liten skala och med stor omtanke. Djuren växer upp i en naturlig och långsam miljö, går i stora och kuperade hagar och äter enbart obesprutat gräs som ger ett smakrikt örtkryddat kött av högsta kvalitet.

Köttet säljer vi i form av köttlådor, som detaljer och förädlade produkter i Handelsboden och som tillagade måltider i Åsens skafferi och servering. Vi säljer vanligtvis nöt- och lammlådor två gånger per år, vår och höst. Vill du få ett mail när vi planerar för nästa omgång skicka ett meddelande till oss på info@asensby.com så hör vi av oss när det är dags.

Nötlåda höst 2023

Under vecka 20 får vi hem vårens leverans av Rödkullalådor. Köttet har en  fetthalt på cirka 10% och är hängmörat i 14 dagar, vakuumförpackat och märkt.

Rödkullalådan cirka 20 kg*
Hälften färs och hälften detaljer. 179 kr/kg
*Vikten kan variera från 15-25 kg. Ange i meddelande om du önskar en mindre eller större låda. Vi kan inte garantera storleken men försöker tillgodose ditt önskemål. 

Boka

För att förboka din köttlåda fyll i formuläret. Vi återkopplar sedan på mail eller telefon och meddelar utlämningsdag.

Leverans

Du hämtar din låda här på Åsens by under vecka 43. Har du inte möjlighet att hämta din köttlåda under angivna dagar kan vi frysa ned köttet och förvara det till överenskommen dag mot hanteringsavgift.

Betalning

Du betalar din låda med Swish eller kort när du hämtar den eller så skickar vi en faktura.

7 + 1 =

Åsens lantraser

Djuren på Åsens by är ett viktigt inslag i byn och är alla av gammelsvenska lantraser som idag mer eller mindre är utrotningshotade. Besättningarna är relativt små, hagarna stora och kuperade och här får djuren leva och växa upp i en naturlig miljö. De håller landskapet öppet, ger gödsel till jordbruket och glädje till besökarna.