Byns egna produkter

På Åsen bjuder vi dig på en värld av smaker. Vår stolthet ligger i våra egna produkter som tex ostkakan, som är en favorit året om. För de som längtar efter smaken av gårdslivet erbjuder vi också köttlådor, fyllda med färskt och närproducerat kött. Vår köttproduktion är lokal och omsorgsfull, med djur som får växa upp i en naturlig miljö

Åsens köttlådor

På Åsens by producerar vi nöt-och lammkött i liten skala och med stor omtanke. Djuren växer upp i en naturlig och långsam miljö, går i stora och kuperade hagar och äter enbart obesprutat gräs som ger ett smakrikt örtkryddat kött av högsta kvalitet.

Köttet säljer vi i form av köttlådor, som detaljer och förädlade produkter i Handelsboden och som tillagade måltider i Åsens skafferi och servering. Vi säljer vanligtvis nöt- och lammlådor två gånger per år, vår och höst. Vill du få ett mail när vi planerar för nästa omgång skicka ett meddelande till oss på info@asensby.com så hör vi av oss när det är dags.

Åsens ostkaka

Att baka ostkaka handlar om kemi, kärlek och hantverk. Här på Åsens by bakar vi småländsk ostkaka på traditionellt sett och med mjölk från grannbyn. Du kan njuta av ostkaka i serveringen eller köpa med hem från Handelsboden.