Fotograf Frida Concannon.

Sommarjobba som gatuartist

Vill du sommarjobba med teater, musik och kulturarv? Då har vi det perfekta jobbet för dig! 

I rollen som gatuartist ska du inte bara ge liv till byn genom gatuteater eller musik utan också vägleda besökarna, kunna berätta om kulturreservatet och vad som finns att göra och se. Ni kommer vara minst två guider som jobbar samtidigt (självklart i tidstypiska kläder) och hur de kreativa delarna ska utföras tar vi fram tillsammans beroende på vad du och de andra i gruppen kan och vill. Det kan bli allt från gatuteater, musikframträdanden, guidade upplevelsevandringar, prova-på-aktiviteter för barn och vuxna – eller något helt annat!

Vem är då du? Du ska vara mellan 15–19 år, bo i Jönköpings län och ha erfarenhet inom teater eller musik. Du får självklart introduktion och handledning när du börjar hos oss men måste kunna ta egna initiativ och själv bidra till framtagningen av det kreativa konceptet och väl på plats vara självgående och flexibel. Du ska behärska svenska och engelska i tal och kan du dessutom tyska är det ett plus i kanten. Det finns inte möjlighet att åka med kollektivtrafik till byn utan du behöver kunna ta dig hit på egen hand.

Anställningsvillkor
Omfång: Totalt 60 timmar fördelat under v.29–31
Arbetstider: kl. 11-16, både vardag och helg enligt schema
Lön: 100 kr/tim

Frågor?
För frågor kontakta verksamhetsutvecklare Cecilia Andersson på 036-38 71 47 eller cecilia.andersson@asensby.com

Ansökan
Skicka din ansökan till cecilia.andersson@asensby.com. Beskriv vem du är, vad du kan och skulle vilja göra. Vi behandlar ansökningarna löpande.

Anställningen finansieras genom Regions Jönköpings projektmedel feriepraktik kultur. Feriepraktik kultur är en regional insats med syfte att ge unga en möjlighet att prova på hur det är att arbeta inom ett kulturområde och riktar sig till ungdomar mellan 15–19 år i Jönköpings län.

Om Åsens by

Åsens by består av tre gårdar som presenteras en by så som det såg ut på den småländska landsbygden vid sekelskiftet runt år 1900. Platsen är sedan år 2000 skyddad som kulturreservat för att bevara byn och berätta historien om människorna som levde och arbetade här.

Fyra av byns hus fungerar idag som vandrahem och här finns också konferenslokal, servering, festloge, museum och vandringsleder. Under året arrangeras aktiviteter som julmarknad, hästskjuts, midsommarfirande, slåtterdag, hantverkskurser och under sommarhalvåret betar djur av utrotningshotade svenska lantraser runtom i byns kuperade hagar.