Fotograf Irmi Persson

Välkommen på en inspirerande dag med kraftfulla rop i lekfull gemenskap!

Kulning är en gammal lockteknik som flitigt användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt läge. Du får lära dig kulningstekniken från grunden, och vi utgår från vars och ens unika röst. Inga förkunskaper behövs. Det räcker med nyfikenhet och mod att prova!

Med hjälp av noggrann röstuppvärmning och lekfulla avslappnade röstövningar närmar vi oss våra kraftfulla röster. På Åsens by finns den gamla lantrasen Rödkulla som är en vanlig ”fäbodkossa”. Kanske lockas de av våra rop? Under resans gång får du även del av kulningens historik. Kursen passar nybörjare, men du som provat förut är också välkommen för ny input!

När: Lördag 24 augusti kl. 10-16

Bra att veta!

  • Inga förkunskaper krävs
  • Lunch ingår
  • Möjlighet att övernatta
  • Kostnad 1200 kr

Kursledare
Kursledare Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres. Karin verkar som artist och pedagog och leder kurser och workshops i folksång och kulning med inriktning på friskvård och är en mycket omtyckt pedagog. Läs mer om Karina på www.kularkraft.se och lyssna när hon kular på YouTube

Sagt om Karin av tidigare deltagare:
” Tydlig och grymt pedagogisk. Humor i grunden och äkta glädje!”
” Öppen, varm, lättsam och inkännande.”

Anmäl dig
Anmäl dig på info@asensby.com eller 036-830 55. Ange namn, telefonnummer, e-post och eventuell specialkost. Kursen kostar 1200 kr och betalning sker på plats. Som anmäld gäller att man kommer till kursen utan förkylnings och luftvägssymtom. Kursen kommer mestadels hålla utomhus, ta på kläder efter väder! För frågor kring kursens innehåll och upplägg kontakta Karin på 070-461 12 90.

Boka boende

För dig som vill stanna övernatt finns det möjlighet att bo på vårt vandrarhem. Du bokar och betalar  själv ditt boende.