Gräskorgsbindning är en av de allra äldsta teknikerna för att tillverka korgar. Korgar kan bindas med olika sorters gräs, örter och blommor. Hantverket är både ett rogivande och kreativt hantverk och att med fingrarna känna strukturen av gräset och känna dofterna är en upplevelse i sig. Material till en korg ingår och gräsflätningsnål med nålfodral i läder finns att köpa med hem efter kursens slut.

När: Lördag 10 augusti kl. 10-16

I kursen ingår

  • Material till en korg
  • Lunch

Kostnad: 900 kr

Kursledare
Kursledare är Michael Ritter på Gräs och läder.

”När jag fick lära mig att flätar gräskorgar var det ett välkommet komplement för mitt läderhandarbete. Idag tillverkar jag olika produkter med gräs och läder och det är en stor glädje för mig att förmedla min hantverkskonst till andra. Man behöver inte plantera särskilda växter för att kunna tillverkar korgar, gräs finns överallt, och jag tycker särskilt om att arbeta med ängsgräs, starr och tåk som jag slår med lie på vår gård.”

Anmälan
Anmäl dig på info@asensby.com eller 036-830 55. Ange namn, telefonnummer, e-post och ev. specialkost. Betalning sker på plats.

Boka boende

För dig som vill stanna övernatt finns det möjlighet att boka rum på vandrarhemmet. Du bokar och betalar  själv ditt boende.