Välkommen på tovningskurs där du får tova dina egna tofflor. 

Tovning är ett gammalt textilt hantverk som utförs med kardad ull. Du får börja med att skapa en mall efter din egna fot. Du våttovar sedan runt mallen och valkar den. Sista valkningen blir dina egna fötter i såpbad (här kan det vara bra att hjälpa varandra!). 

När: Lördag 21 oktober kl. 10-16

I kursen ingår

  • Material till ett par tofflor
  • Fika
  • Lunch 

Kostnad: 850 kr (max 6 deltagare)

Ledare
Kursledare är Anna Pettersson, hantverkare och odlare på gården Tingshall.

”Mitt intresse för ull började för många år sen, när jag av misstag lyckats köpa en angorakanin. Den var man tvungen att klippa och man fick massa ull. Anmälde mig till en spinnkurs och lärde mig spinna garn. Många av kursdeltagarna var duktiga på att tova och vi fortsatte med en kurs i det med. Sedan åtta år tillbaka har jag egna får och spinner och tovar deras ull. Håller i kurser i spinning  och tovning. Välkomna!” /Anna

Frågor?
För frågor kursens innehåll och upplägg, kontakta Anna på 073-413 21 20 eller snytadiva@gmail.com

Anmäl dig
Anmäl dig på info@asensby.com eller 036-830 55. Ange namn, telefonnummer, e-post och ev. specialkost. Betalning sker på plats 
Kursen är fullbokad men kontakta oss om du vill att vi skriver upp dig på reservlistan. Vid högt intresse försöker vi arrangera ett tillfälle till och då har du som anmält intresse första tjing!

Boka boende

För dig som vill stanna övernatt finns det möjlighet att boka rum på vandrarhemmet. Du bokar och betalar  själv ditt boende.