Den 1 maj öppnar vi upp Åsens skafferi och Handelsboden för säsongen och inviger vårt nya gårdsmuseum och Teklas rundtur.

Program
Kl. 11:00 Handelsboden och serveringen öppnar
Kl. 11.00-15.00 Uppvisning ullspinnning 
Kl. 13:00 Invigning av gårdsmuseet och Teklas rundtur vid Södergårdens ladugård
Kl. 12:00-14:30 Hästskjuts

Bra att veta!

  • Biljetter till hästskjuts köps  i Handelsboden eller direkt av kusk med Swish.  Turen tar cirka 15 min. Kusk och häst tar en kortare paus kl. 13-13.30.

Invigning nya gårdsmuseet & Teklas rundtur

Kl. 13 vid Södergårdens ladugård

Idag när intresset för återbruk och närproducerad mat är högaktuellt så finns det mycket kunskap och inspiration att lära av dåtidens hållbara liv i en by på landet. Nu inviger vi vårt nya Gårdsmuseum och Teklas rundtur. Här får du uppleva ett år i Åsens by genom årstdernas växlingar och de olika arbetsuppgifterna som följde naturens villkor. Du får vandra runt i byn och lyssna på våra QR-kodade berättelser om hur livet var i byn i början av 1900-talet.

Arbetet med att utveckla vår museiverksamhet har pågått under ett år och nu kan vi med stolthet visa upp resultatet. Vi har inspirerats och fått råd och stöd från många håll, allt från lokala krafter till Jordbruksverket och Landsbygdsprogrammet. Målet för oss alla som deltagit i projektet på olika sätt är att ge dig som besökare en djupare upplevelse av det kulturarv som Åsens by förvaltar och berättelserna om de människor som levde och verkade här.

Välkommen!