Kurs i säker gräsbränning

Förr var det en vanlig syssla att elda bort gammalt torrt gräs för att gynna ny vegetation. På senare år har metoden återigen tagits i bruk och intresset har ökat. Nu har du möjlighet att vara med och lära dig elda på ett säkert sätt. Det kan till exempel vara ett bra första steg om man vill återskapa ängsmiljöer och gynna pollinerare och biologisk mångfald.

Tillfället görs i samarbete med Länstyrelsen i Jönköping och oss på Åsens by och kommer att äga rum under en dag i andra halvan av mars eller i början av april. Vi kommer ses kl.10-16 på Åsens by.

Claes Uhlén guidar oss i säkerhetstänket och genomförandet av bränningen och Staffan Linnér som sköter driften på Åsens by berättar om varför han använder sig av gräsbränning och vilken nytta det kan göra.

Då tillfället är beroende av väder och vind finns en osäkerhet i exakt när det går att genomföra. Lämna en intresseanmälan och var beredd på att återkoppling sker med kort varsel. Deltagarantalet kommer att vara begränsat så först till kvarn gäller!

Kostnad: Kostnadsfritt

Sista anmälningsdag: 14 mar 2024

Boende

För dig som vill stanna övernatt finns det möjlighet att boka rum på vandrarhemmet. Du bokar och betalar  själv ditt boende.