Åsens köttlådor

Här på Åsens by producerar vi nöt-och lammkött i liten skala och med stor omtanke. Djuren växer upp i en naturlig och långsam miljö, går i stora och kuperade hagar och äter enbart obesprutat gräs som ger ett smakrikt örtkryddat kött av högsta kvalitet. Köttet säljer vi i form av köttlådor, som detaljer och förädlade produkter i Handelsboden och som tillagade måltider i Åsens skafferi och servering.

Förboka din låda av naturbeteskött

Vi säljer vanligtvis nöt- och lammlådor två gånger per år, vår och höst. Köttet är vakuumförpackat och märkt och hämtas hos oss angiven dag. För att förboka din låda kontakta oss på 036-830 55 eller maila till inf0@asensby.com

Lammlåda

Lådan innehåller styckdetaljer från ett helt lamm som till exempel lammstek med ben, kotletter, sadel och bog och väger cirka 17 kg.

2021 års låda: 160 kr/kg

Extra detaljer och färs går att köpa till.

Nötlåda

Nötlådorna finns i två storlekar. Köttet är benfritt och även här går det att köpa till extra detaljer och färs.

2021 års lådor:

  • Hel låda (cirka 25 kg): 160 kr/kg. Lådan innehåller cirka 12 kg nötfärs och styckdetaljer.
  • Halv låda (cirka 12 kg): 168 kr/kg. Lådan innehåller cirka 4 kg nötfärs och ett antal styckningsdetaljer som till exempel entrecote, fransyska, ryggbiff, bog, högrev och rulle.

Åsens lantraser

Djuren på Åsens by är ett viktigt inslag i byn och är alla av gammelsvenska lantraser som idag mer eller mindre är utrotningshotade. Besättningarna är relativt små, hagarna stora och kuperade och här får djuren leva och växa upp i en naturlig miljö. De håller landskapet öppet, ger gödsel till jordbruket och glädje till besökarna.