Husbil

Kommer du med husbil hit till Åsens by är du välkommen att parkera på vår vackra sommaräng precis utanför reservatets gräns. Inne i reservatet finns vackra vandringsleder och grillplatser och under högsäsong är Åsens Skafferi & Servering och Handelsbod öppna under angivna tider. 

  • Naturgräs (uppställning på grusparkering ej tillåten juni-augusti)
  • Ej el eller tömningsmöjligheter för toalett och gråvatten
  • WC finns vid Handelsboden inne i kulturreservatet (öppet året runt)
  • Dusch, kök & tvättmaskin finns i Åsens vandrarhem*
  • Soptunnor med sortering finns vid Prästgårdens ladugård
  • Grillplatser och vandringsleder finns inne i reservatet
  • Vill du beställa frukostpåse så boka i receptionen kvällen innan

*Tillgängligt i mån av möjlighet. Nyckel fås i receptionen mot en depositionsavgift. Vandrarhemmet har öppet året runt men under lågsäsong är receptionen delvis obemannad. 

Ta rätt väg

Vissa GPS:er visar omvägar hit. Slå istället in Haurida kyrka och vid kyrkan sväng av landsvägen och följ skyltning för vandrarhem. Ställplatsen är på sommarängen strax innan reservatet på höger sida om grusvägen.

Ställplatsavgift

150 kr/natt. Swishas till 1236262257 (Stiftelsen Kulturreservatet Åsens by). Ange ditt registreringsnummer i meddelandefältet.

Tält och husvagn

Ängen där ställplatsen är belägen är även parkeringsplats för våra besökare och ibland behöver vi snabbt kunna spärra av vissa delar. Du som har tält och husvagn får gärna campa här men får av den anledningen stå max 1 natt. Samma avgift som för husbilar gäller.

Öppettider

Reservatet är tillgängligt året runt, fri entré.

Handelsbod & servering

Fredag-söndag kl. 11-15 till och med 30 september*
* Stängt 17-19 september
* 25-26/9 kl. 10-16