Dansbänkar på Åsens by

Njut av en unik dansupplevelse – på plats, men digitalt, mitt i Åsens by. På Festplatsen och på rännebron vid Södergårdens ladugård hittar du QR-koder som leder dig rakt in i föreställningarna av danskonstnären Jessica Andrenacci. Inspirerade och producerade på platsen du står på.

Jessica Andrenacci är dansare och koreograf utbildad i Milano vid Music, Art and Show Academy och har arbetat med flera stora koreografer och turnerat över hela världen. Tillsammans med filmaren Peter Nitsche har hon skapat två unika dansbänkar på Åsens by, ”The fountain” vid Festplatsens brunn och ”The Bridge” på Södergårdens rännebro. Du får tillgång till de digitala föreställningarna genom att besöka platserna och med din mobil scanna QR-koderna som finns där.

Vad är en dansbänk?

En Dansbänk är en digital dansupplevelse som gör dans tillgänglig för alla. På olika platser runt om i länet skapar danskonstnärer och koreografer dansverk som filmas och som är specifika för just den platsen. Du som besökare upplever sedan dansverket genom din mobiltelefon med hjälp av en QR-kod som finns på platsen. Eftersom alla verk är skapade specifikt för en plats, går verket också bara att uppleva på just den platsen.

Dansbänkarna skapas i projektet DANSSpår, som är en del Kulturutveckling, Region Jönköpings län. Läs mer om projektet här