Hyr stuga i småländsk idyll

Som gäst hos oss kliver ni rakt in i historien med ett småskaligt jordbruk och djur av gammalsvenska raser intill husknuten under sommarhalvåret. Husen är enkla med gammaldags charm. Sätt dig på trappen, låt barnen springa fritt och njut länge och väl av morgonkaffet.

Här har alla husen sin unika historia och har under årens gång renoverats varsamt, gamla detaljer har bevarats och nymodernigheter som el och vatten installerats.  Självhushåll råder men lakan och handdukar, frukost och städ går att boka till och en gemensam tvättstuga finns i Prästgårdens uthus. 

Byn är bilfri (bara vi som jobbar här får köra inne i reservatet) så här kan barnen springa fritt mellan husen, lekladugården och leket som tillsammans med gårdsmuseet, vandringslederna och grillplatserna är tillgängliga året om. Har de tur springer de på djurskötarna som tar dem med att mata djuren. Husdjur är välkomna i alla stugor.

 

Prästgården

4 rum, 8 bäddar (inga extrabäddar)

Här bodde, precis som namnet skvallrar om, de präster som verkade i Haurida socken från 1500-talet fram till tidigt 1900-tal. Huset är högt beläget i söderläge och har vacker utsikt ut mot byn och det böljande landskapet.

I Prästgården finns fyra gästrum med två sängar i varje. På bottenplan finns kök, dusch och WC för gemensamt bruk. Gästrummen ligger en trappa upp där det finns också dusch och WC. Till huset finns också trädgårdsmöbler att njuta i under sommardagar och varma vårkvällar.

Vid behov kan en extrasäng eller barnsäng placeras i varje sovrum.

Tillgänglighet
Prästgården har en hög stentrappa och till gästrummen finns trappa utan tillgång till hiss.

Pris: Från 2 250 kr/natt för 8 personer exklusive städ

Lillstugan

2 rum, 8 bäddar (inga extrabäddar)

Lillstugan är flygelbyggnad till Prästgården och här bodde familjen som skötte djur, odling och skog åt prästen.

Lillstugan har två gästrum med fyra bäddar var. På bottenplan finns kök, dusch och WC för gemensamt bruk samt ett gästrum med en våningssäng och två fristående sängar. På vindsvåningen finns det andra gästrummet med en dubbelsäng och två fristående bäddar. Intill ligger ett genomgångsrum med TV och soffor. Vid behov kan en barnsäng placeras i varje sovrum.

Tillgänglighet
Lillstugan har ett trappsteg utanför stugan. Inomhus finns höga trösklar och trappa till vindsvåningen. Hiss finns inte.

Pris: Från 2 400 kr/natt för 8 personer exklusive städ

Brygghuset

1 rum, 2 bäddar (inga extrabäddar, barnsäng får plats)

Brygghuset var Prästgårdens tvättstuga, och kunde också användas för att ta hand om köttet efter slakt och för att brygga dricka av olika slag. Ibland användes huset också som boende för gårdens dräng.

Brygghuset är byns minsta hus med ett kombinerat pentry och allrum. Här finns två bäddar, TV, dusch och WC. Till huset finns också trädgårdsmöbler att njuta i under sommardagar och varma vårkvällar.

Tillgänglighet
Utanför Brygghuset finns en ramp. Toaletten är anpassad för funktionsvarierade.

Pris: Från 500 kr/natt för 2 personer exklusive städ

Undantaget

2 rum, 4 bäddar (4 extrabäddar vid hyra av hela huset)

En av de mest färgstarka och betydande personer som har bott i byn var Carl Jönsson. Undantaget var Carls ”pensionsförsäkring”. Hit flyttade Carl och hans hustru när deras äldste son tagit över gård och jordbruk.

Undantaget har två gästrum med två bäddar var. På bottenplan finns kök, dusch och WC för gemensamt bruk, samt ett av gästrummen. En trappa upp finns det andra gästrummet och ett genomgångsrum med bäddsoffor och TV. Extrabäddarna i genomgångsrummet används bara vid hyr hela huset.

Tillgänglighet
Utanför Undantaget finns ett trappsteg och inomhus är trösklarna höga. För att komma upp till övervåningen finns en trappa.

Pris: Från 2 250 kr/natt för 4+4 personer exklusive städ

Hyr stuga

För att boka din stuga klicka på länken nedan. Ange antal personer och placera ut dem i  samtliga rum för det hus du önskar hyra (Prästgården har 4 rum, Undantaget och Lillstugan 2 rum och Brygghuset 1 rum). Kom ihåg att komplettera med extrasängar om det behövs i Undantaget. Vill du att vi hjälper dig med din bokning kontakta oss på 036-830 55 eller info@asensby.com.