.Hyr stuga i småländsk idyll

Som gäst hos oss kliver ni rakt in i historien med ett småskaligt jordbruk och djur av gammalsvenska raser intill husknuten under sommarhalvåret. Husen är enkla med gammaldags charm. Sätt dig på trappen, låt barnen springa fritt och njut länge och väl av morgonkaffet.

Här har alla husen sin unika historia och har under årens gång renoverats varsamt, gamla detaljer har bevarats och nymodernigheter som el och vatten installerats.  Självhushåll råder men lakan och handdukar, frukost och städ går att boka till och en gemensam tvättstuga finns i Prästgårdens uthus.

Byn är bilfri  så här kan barnen springa fritt mellan husen, lekladugården och leket som tillsammans med gårdsmuseet, vandringslederna och grillplatserna är tillgängliga året om. Har de tur springer de på djurskötarna som tar dem med att mata djuren. Husdjur är välkomna i alla stugor.

Prästgården

4 rum, 8 bäddar 

Här bodde, precis som namnet skvallrar om, de präster som verkade i Haurida socken från 1500-talet fram till tidigt 1900-tal. Huset är högt beläget i söderläge och har vacker utsikt ut mot byn och det böljande landskapet.

I Prästgården finns fyra gästrum med två sängar i varje. På bottenplan finns kök, dusch och WC för gemensamt bruk. Gästrummen ligger en trappa upp där det finns också dusch och WC. Till huset finns också trädgårdsmöbler och grill. Vid behov kan barnsäng placeras i sovrummen.

Tillgänglighet
Prästgården har en hög stentrappa och till gästrummen finns trappa utan tillgång till hiss.

Lillstugan

2 rum, 8 bäddar

Lillstugan är flygelbyggnad till Prästgården och här bodde familjen som skötte djur, odling och skog åt prästen.

Lillstugan har ett sovrum med fyra bäddar, två enkelsängar och en våningssäng, och vid behov kan också en barnsäng placeras här eller i hallen utanför. På bottenplan finns kök, dusch och WC och sovrum. På vindsvåningen finns allrum med TV och soffor samt ett sovrum med två enkelsängar och en dubbelsäng. Utanför huset finns trädgårdsmöbler och grill. 

Tillgänglighet
Lillstugan har ett trappsteg utanför stugan. Inomhus finns höga trösklar och trappa till vindsvåningen. Hiss finns inte.

Brygghuset

1 rum, 2 bäddar

Brygghuset var Prästgårdens tvättstuga, och kunde också användas för att ta hand om köttet efter slakt och för att brygga dricka av olika slag. Ibland användes huset också som boende för gårdens dräng.

Brygghuset är byns minsta hus med ett kombinerat pentry och allrum. Här finns två enkelsängar, TV, dusch och WC. Utanför finns trädgårdsmöbler och grill. 

Tillgänglighet
Utanför Brygghuset finns en ramp. Toaletten är anpassad för funktionsvarierade.

Undantaget

2 rum, 4 bäddar + 4 extra bäddar

En av de mest färgstarka och betydande personer som har bott i byn var Carl Jönsson. Undantaget var Carls ”pensionsförsäkring”. Hit flyttade Carl och hans hustru när deras äldste son tagit över gård och jordbruk.

Undantaget har två sovrum, ett på markplan och ett på övervåningen, med två enkelsängar var. På bottenplan finns kök, dusch och WC, sovrum och allrum. En trappa upp finns allrum med bäddsoffor och TV. Utanför finns trädgårdsmöbler och grill. 

Tillgänglighet
Utanför Undantaget finns ett trappsteg och inomhus är trösklarna höga. För att komma upp till övervåningen finns en trappa.

Hyr stuga

För att boka din stuga klicka på länken nedan. Ange antal personer och placera ut dem i  samtliga rum för det hus du önskar hyra. Vill du att vi hjälper dig med din bokning kontakta oss på 036-830 55 eller info@asensby.com.