Besök på Åsens by – Skola

Under ett besök hos oss vill vi att eleverna ska få kunskap om livet för hundra år sedan. Dessutom få kunskap om hur naturen påverkas av hur vi sköter vår närmiljö. Hos oss finns lantraser som behöver värnas för att överleva. Vi har får, kaniner, höns, kor och grisar. Här bor också ett par arbetshästar som vi använder i jordbruket. (Djuren bor inte på Åsens by året om och därför kan det tidig vår och höst vara så att djuren inte är på plats.)

Boka din guidning via 036- 830 55 eller info@asensby.com

Skolbesök förskoleklass – åk 4

På ett skolbesök hos oss delar vi upp klassen i tre mindre grupper. De tre olika stationer ni sedan får gå emellan är en guidning runt byn, en djur-tur där ni får hälsa på våra djur och hällbrödsbakning.

Ni får möjlighet att leka fritt och egen tid att titta närmare på något som intresserat eleverna. Vill ni grilla till lunch, ordnar vi med en grill.

Ni tar själva med lunch till eleverna och vi brukar rekommendera att alla elever  har med sig en liten fika.

kl. 9.00-13.00

Kostnad: 1 800 kr/klass (max 30 elever).

Naturstudier eller friluftsdag – grundskola och gymnasium

På Åsens by finns möjlighet att göra olika typer av naturstudier. här finns kortare turer att vandra. Vandringslederna går genom odlingslandskap, hagar och skogsmark. Alla erbjuder bra möjligheter att studera olika typer av flora och fauna. Vid sjön Ruppen finns ett rikt fågelliv och  här ligger också naturreservatet Åsens utmark.

I byn kan ni besöka vårt museum med redskap från jordbruketoch livet på gården. Teklas hus står bevarat och öppet för besökare. Här kan ni se hur det såg ut hemma hos någon före elens inträde.

Vill ni så kan ni boka guidad tur i byn. Det finns också möjlighet att få med guide som kan visa olika växter och berätta om naturen runt Åsens by. Kanske vill ni veta mer om vilka växter som går att äta?

Kostnad: att besöka vårt kulturreservat är gratis. Guidade turer kostar däremot 700 kr/klass. (2 timmar).

Lära-känna dag

Har ni en ny klass eller elevgrupp som behöver ha roligt tillsammans för att komma ihop sig som grupp och lära känna varandra? Vi kan anpassa något av ovan alternativ och kombinera med lekar och samarbetsövningar. Hör av er för eget koncept och prisuppgift