Guidningar

På Åsens by kan du välja mellan flera olika typer av guidningar. Guidningar ges för grupper och behöver bokas en vecka före tänkt besök. För att boka kontakta oss på 036-830 55 eller info@asensby.com.

Byvandring 45 min

Följ med på en historisk tur runt den vackra byn. Längs vägen besöker vi bland annat Teklas hus, en plats som bevarats i ursprungsskick efter ägaren Teklas bortgång. I huset du får ta del av hur Tekla levde för hundra år sedan, med vedspis och utan rinnande vatten.

Turen hålls på gångvägar och guiden kommer via berättelser och platser att ta med dig på en resa genom Åsens spännande historia. Pris: 50 kr/person, minsta avgift 500 kr. 

Guidning för rörelsehindrade 45 min

På Åsens loge berättas historier om en svunnen tid. Via bilder på Åsens by och dess böljande omgivningar tas du med på en resa genom tid och rum samtidigt som Åsens historia berättas av en guide. Pris: 50 kr/person, minsta avgift 500 kr.

Landskapsguidning 3 timmar

Njut av Åsen och omgivningarna på riktigt. Upptäck byn, besök djur på grönbete och slappna av i de frodiga odlingslandskapen. Med gruppen följer en guide som kan svara på frågor och berätta om de historiska platser ni besöker. Pris: 200 kr/person, minsta avgift 2000 kr.

Djurguidning 45 min

Vid sekelskiftet var husdjur en nödvändighet och naturlig del av vardagen på Åsen. Än idag finns flera av de gamla svenska lantraserna kvar. Idag är flera av dem utrotningshotade, men bevaras för framtida generationer i byn. Längs rutten får du bekanta dig med bland annat Rödkulla, Gutefår, Dalapälsfår, Ölandshöns och Gotlandskaniner. Pris: 50 kr/person, minsta avgift 500 kronor. Max 15 personer per grupp.