Barnens Åsens by

På Åsens by finns ytor att röra sig på. Plats för spring i benen. Vi har vandringsleder i olika längd. Utsikten, byns högsta punkt, är en kort tur som är äventyrlig. Längs med utmarksleden (4,3 km) finns lek-tips för hela familjen. Här finns också skog att leka i. Via denna led når ni också vår naturstation där ni kan spana på fåglar (glöm inte kikaren). Vid Tuta källa finns vindskydd med grillplats. Läs mer om våra vandringsleder här.

I Södergårdens ladugård finns vår lek-ladugård med trädjur som ni kan pyssla om.

Fem-kamp

I lek-ladugården samt utanför museet och i svinhuset finns grenar i en femkamp.

Passar för de lite äldre barnen och vuxna.

Om ni vill kan ni räkna poäng och sammanställa dem för att utse en vinnare. Ni behöver kunna ta tiden på vissa grenar så en klocka eller mobil behövs till detta.

Grenarna är:

Sätta svansen på grisen

Pricka spiken med ringen

Vedstapeln

Äggtransport

Styltor

Hjälp oss att hålla ordning! Ställ tillbaka styltor, häng upp svansar och ägg och lägg tillbaka vedträn. så att näste som kommer också kan köra fem-kamp. Tack!

Info till vårdnadshavare:

Åsens by är ett reservat därför får du inte plocka blommor här. Du får heller inte gå på åkrar med sådd eller på oslagen äng/vall. Ni får heller inte fånga insekter eller andra djur. Det är inte heller tillåtet att öppna grindar utan att stänga dem igen.

Åsens by är en levande gård. Här kan komma lantbruksmaskiner och djuren är fria individer. De kan alltså reagera av rädsla eller irritation.

Vänligen håll era barn under uppsikt.

Innan du klappar våra levande djur – rengör händerna med handsprit. Det finns vid hagarna. Rengör er även efteråt. Detta för att hindra ev. smittor.

 

Hoppas ni får en härlig dag hos oss!