Barnens Åsens by

På Åsens by finns det gott om plats för små med spring i benen. Utsikten, byns högsta punkt, är en kort och äventyrlig tur och längs med Utmarksleden (4,3 km) finns lektips för hela familjen och skog att leka. På leden ligger också Åsens naturstation där ni kan spana på fåglar, kom ihåg att ta med kikaren!, och vid Tuta källa finns vindskydd med grillplats. Läs mer om våra vandringsleder här.

Lekladugård

I Södergårdens ladugård finns vår lekladugård med trädjur som behöver pysslas om. Hjälp gärna till att sopa, mocka och mata!

Leket

I leket får fantasin flyga fritt. Här finns Åsens lilla handelsbod, spis med grytor och slevar och bord med sittkubbar. Utanför står käpphästar, höns och tupp (!) och styltor för korta och långa.

Tant Teklas bakdag

När Tant Tekla skulle baka hade både det ena och det andra försvunnit från köket. Var det Husmusen som vart i farten tro eller kan hon själv ha glömt vart hon lagt det…  Kan du hjälpa henne att leta? Vad tant Tekla saknar hittar du här eller i de röda brevlådorna vid Handelsboden och Undantaget.

 

Tänk på! 

Åsens by är en levande gård med ett aktivt jordbruk. Här kan det komma lantbruksmaskiner och djuren kan reagera av rädsla eller irration. Ha därför barn under uppsikt och kom ihåg att alltid tvätta händer före och efter du klappar djuren – både för deras och er hälsas skull!